fredag 23. juni 2017

Anne - Cathrine Riebnitzsky : Orkansesongen og stillheten

Monica er prest i en liten by på Jylland, hun er gift med Johan, han er astrofysiker og kanskje mer opptatt av stjerner og galakser enn sine medmennesker. Monica er en god prest og tar seg godt av sine sognebarn og er et varmt og engasjert medmenneske.
Et av de menneske hun møter gjennom sin prestegjerning er Beate, som er forsvarsadvokat. Hun har ganske nylig mistet sin mann i en trafikkulykke og føler stor sorg og skyld. De blir gode og nære venninner, og det er disse to som er  hovedpersoner og bærer historien.


Beate er en pasjonert jeger, men har ikke klart å skyte noe etter ulykken. Men hun går stadig på jakt med jaktgruppen sin, og der går også blant annet politimannen Hans.


Monica reiser til Guatemala på ferie og for å besøke en gammel venn. Der møter hun den unge jenta Nory, som er datter av den lokale mafiabossen og drømmer om et bedre liv et annet sted.




Dette er bare en liten smakebit av alt som skjer i disse to venninnenes liv dette året. Vi følger dem og et stort antall andre personer som krysser deres vei med sine sorger og gleder.


Nettopp det er et av temaene i boka, alle disse tilfeldige møtene som oppstår og blir viktige i livet vårt. Men det handler også om tro og tvil, kjærlighet og vennskap, sorg og tilgivelse og mye, mye annet. Beate og Monica har gode, innsiktsfulle samtaler som lar leseren dvele ved egne tanker og erfaringer.


God bok!


Lise                                                             Lån boka her